Sinaia – Brasov

Share This:

Plecari : 14.05,11.06,20.08,29.10

Pret : 99 ron persoana

Plecare din Bucuresti la ora 7:00 pe traseul Ploiesti – Sinaia – Brasov. Prima oprire va fi la Sinaia pentru vizita Castelelor Peles si Pelisor.
Castelul Peleş, reşedinţa de vară a primului cuplu regal al României, regele Carol I (1866-1914) şi regina Elisabeta, a fost construit între 1873 și 1914, la dorința suveranului, după planurile arhitecților Johannes Schultz şi Karel Liman. Edificiul a fost decorat de celebrii creatori, J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz și Bernhard Ludwig din Viena. Castelul Peleș este considerat cel mai important ansamblu arhitectonic de tip istorist din România, având caracter de unicat și prin valoarea sa istorică şi artistică, rămâne unul dintre cele mai importante şi frumoase monumente din Europa.
Ne deplasam apoi catre Brasov, unde vom vizita Biserica Sf. Nicolae, Muzeul Prima Scoala Romaneasca, Piata Sfatului si Biserica Neagra.
Atestată documentar la anul 1292, amintită de bula papală la 1399, Biserica Sf. Nicolae se construieşte în piatră începând cu anul 1495 prin aportul ctitoricesc al voievozilor de peste munţi (Vlad Călugărul, Neagoe Basarab, Mihai Viteazul, Petru Cercel, Aron Vodă, Gheorghe Ştefan ş.a.), adăugându-i-se ul
terior alte trei paraclise de slujbă. Prin valoroşii ei slujitori, protopopi şi preoţi cărturari, biserica slujeşte din plin focarul de cultură din Scheii Braşovului, patronând şcoala, tiparul şi scrierea cărţilor româneşti. Şcoala românească – zidită în anul 1495, reclădită la 1760. Continuam vizita la Brasov cu simbolul orasului: Biserica Neagra, unde vom fi impresionati de orga celei mai reprezentative catedrale gotice din Romania.
Orga Buchholz se află în condiţia sa originală, aşa cum a construit-o meşterul Carl August Buchholz din Berlin între anii 1836-1839. Contractul semnat de comunitatea evanghelică din Braşov şi constructorul berlinez în anul 1835 a fost în valoare de 10.224 de taleri, iar durata de execuţie a fost stabilită la 3 ani de la începerea lucrărilor în 1836. În timpul acela orga de la Braşov se număra printre primele 5 orgi ale Europei ca mărime. Orga s-a păstrat în starea iniţială datorită faptului că tuburile originale nu s-au pierdut şi nu au fost înlocuite, iar micile modificări întreprinse în timp au fost anulate mai târziu.

Servicii incluse

 Transport autorcar;
 Vizitele descrise in program: Castelul Peles, Castelul Pelisor, Biserica Sf. Nicolae, Muzeul Prima Scoala Romaneasca, Piata Sfatului, Biserica Neagra;
 Ghid de turism insotitor pe toata durata excursiei.

Servicii neincluse

 Intrarile la obiectivele turistice (Castelul Peles http://peles.ro/category/vizitare/ , Muzeul Prima Scoala Romaneasca – 5 lei, Biserica Neagra – 8 lei);
 Alte cheltuieli personale.
Nume*
E-mail:*
Destinatia:
Perioada:
Mesaj:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *